Itaalia nõuab Türgilt vahistatud ajakirjaniku vabastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Emrah Gurel/AP/Scanpix

Itaalia nõudis täna Türgilt aprilli algul Süüria piiri lähedal kinni peetud ajakirjaniku vabastamist.

Türgi politsei pani Gabriele Del Grandel käed raudu 9. aprillil, kui ta intervjueeris oma raamatu tarbeks Süüriast põgenenud inimesi. Raamat käsitleb Süüria kodusõda ja terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) teket.

Itaalia välisministeerium ütles avaluses, et ajakirjanik sai teisipäeval võimaluse telefoni teel perekonnaliikmetega rääkida.

Del Grande ja kõigi Türgis ebaõiglaselt kinni peetud ajakirjanike vabastamist nõuab ka Euroopa Parlamendi itaallasest esimees Antonio Tajani. «Väljendusvabaduseta ei ole demokraatiat,» kirjutas ta Twitteris.

Ajakirjanikku, blogijat, kirjanikku ja inimõigusaktivisti Del Grandet hoiti kinni Türgi lõunaosas Hatay provintsi tuvastamiskeskuses, kuid viidi sealt üle Muğlasse riigi edelaosas.

Del Grande ütles omastele, et tema dokumendid on küll korras, kuid talle ei ole antud võimalust advokaadi jaoks ning pole ka öeldud, millal ta vabaks pääseb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles