Austria kutsub üles Vahemere rändeteed sulgema (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahemerelt päästetud migrandid.
Vahemerelt päästetud migrandid. Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI/REUTERS/Scanpix

Austria siseminister Wolfgang Sobotka kutsus täna üles sulgema Lääne-Euroopa riikidesse tahtvate migrantide kasutatavat Vahemere rändeteed, vahendab Politico.

«Rändetee sulgemine on ainus võimalus lõpetada arutud ja traagilised surmad Vahemerel,» sõnas Sobotka.

Küsimusele Austria ja Itaalia vahelisse Brenneri kurusse takistuse ehitamise kohta vastas siseminister: «Äkilise sisserände suurenemise korral oleme varustatud ja suutelised püstitama piirikaitse tundidega.»

ÜRO abiagentuuride kohaselt päästeti eelmisel nädalavahetusel Vahemerelt ligi 9000 migranti. Ilmaolude paranedes on Euroopa suunal oodata üha enam sisserändajaid.

«Avamerel pääsemist ei saa lugeda piletiks Euroopasse, sest see annab organiseeritud kuritegevusele argumendi veenmaks inimesi majanduslikel põhjustel põgenema,» ütles Sobotka.

Eelmisel suvel nõustas Austria Lähis-Idast saabuvate migrantide kasutatava Lääne-Balkani rändekoridori sulgemist.

Möödunud veebruaris sõnas Austria kaitseminister Hans Peter Doskozil, et Viin plaanib suurendada koostööd 15 riigiga Balkani rändekoridori sulgemiseks Põhja-Euroopasse tahtvate migrantide jaoks, väites, et Euroopa Liit ei ole oma välispiiri adekvaatselt kaitsnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles