Türgi valimiskomisjon ei tühistanud põhiseadusreferendumi tulemust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhiseadusmuudatuse vastane meeleavaldusel.
Põhiseadusmuudatuse vastane meeleavaldusel. Foto: Arnaud Andrieu/SIPA/Scanpix

Türgi valimiskomisjon lükkas täna tagasi opositsioonipoliitikute taotluse, millega sooviti tühistada pühapäeval toimunud põhiseadusreferendumi tulemus, teatas kohalik meedia.

Taotluse rahuldamist toetas üks komisjoni liige, ülejäänud kümme olid vastu, teatasid telekanal NTV ja riiklik uudisteagentuur Anadolu.

Põhiseadusmuudatusi toetas kinnitamata andmeil 51,41 protsenti rahvahääletusel osalenuist, referendumile on järgnenud opositsiooni süüdistused rikkumistes ja meeleavaldused Istanbulis.

Suurim opositsioonierakond Vabariiklik Rahvapartei (CHP) esitas eile valimiskomisjonile taotluse tühistada väidetavate oluliste rikkumiste tõttu rahvahääletuse tulemus.

Enim pahameelt on põhjustanud valimiskomisjoni viimasel minutil tehtud otsus lugeda kehtivateks ka ametliku templita ümbrikes esitatud hääletussedelid. Seadus nõuab, et valimisümbrikul peab olema ametlik tempel.

Hääletusega kiideti heaks 18 põhiseadusmuudatust, mis muudavad riigi parlamentaarsest presidentaalseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles