Venezuelas algas suur valitsusvastane meeleavaldus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venezuela presidendi Nicolás Maduro vastased alustasid täna suurt meeleavaldust. Samal ajal on tulnud tänavatele ka presidendi pooldajad.

Venezuela politsei on takistanud kummikuulide ja pisargaasiga viimased viis valitsusvastaste katset korraldada rongkäik pealinna Caracasi südalinna. Kokku on nendes intsidentides surma saanud viis inimest.

Maduro oponendid on nimetanud tänaseks plaanitud meeleavaldust kõigi protestide emaks.

Venezuela ülemkohus otsustas mitme nädala eest opositsiooni enamusega kongressilt seadusandliku võimu ära võtta. See vallandas protestid kodumaal ja rahvusvahelise hukkamõistu. Kohus tühistas hiljem otsuse, kuid opositsioon nõuab, et põhiseadusliku korra taastamiseks vabastataks ametist ülemkohtu kohtunikud.

«Maduro dieeti» põdev Venezuela kannatab laialdase alatoitumuse all – 74 protsenti riigi kodanikest on viimase aasta jooksul kaotanud kaalust keskmiselt 8,7 kilo. Lisaks räsib riiki tõsine majanduskriis.

Pealinna tänavatele on tulnud ka presidendi toetajad, kes süüdistavad opositsiooni läänemeelsuses ja riigi reetmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles