Ateena kesklinnas kärgatas pomm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ateena südalinnas asuvale Kreeka pangale Eurobank korraldati eile pommirünnak, mis kahjustas hoonet, ütles politseiallikas.

Allika sõnul helistas tundmatu isik jutusaate Zougla veebiküljele ning hoiatas plahvatuse eest, politseil õnnestus enne plahvatust piirkond evakueerida.

Lõhkeseadeldis oli paigutatud panga sissepääsu lähedale kotti ning see plahvatas umbes kell 22.30 Eesti aja järgi, 35 minutit pärast kõnet. Plahvatus kahjustas pangahoonet ja kõrvalasuvaid hooneid.

Ohvriteta rünnakud majanduse, poliitika või diplomaatiaga seotud sihtmärkide vastu on politsei sõnul vasakäärmuslaste või anarhistide kätetöö ning need on olnud Kreekas tavapärane nähe. Vastutuse nende eest võtavad nimetatud vaadetega rühmitused, ehkki karistused taolise kuriteo eest on karmid.

Kolm aastat tagasi, 2014. aasta aprillis, korraldatud plahvatuse eest Kreeka keskpangas võttis toona vastutuse anarhistide rühmitus Revolutsiooniline Võitlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles