Video: Fox News vallandas seksuaalses ahistamises süüdistatud staarsaatejuhi Bill O’ Reilly (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill O'Reilly vastane flaierid
Bill O'Reilly vastane flaierid Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

USA telekanal Fox News teatas, et nende staarsaatejuhi Bill O’Reillyga lõpetati tööleping ja teda enam ekraanil ei näe.

Fox News avaldas saatejuhi lahkumise kohta ühelauselise selgituse: «Pärast hoolikat ja läbimõeldud kaalumist, mis tulenes tema vastu esitatud ahistamissüüdistustest, ei tule Bill O’Reilly enam tagasi».

Bill O'Reilly
Bill O'Reilly Foto: Christopher Peterson/Christopher Peterson/BuzzFoto.co/Scanpix

Staarsaatejuht on alates 12. aprillist puhkusel ja teda nähti eile Vatikanis, kus ta paavst Franciscusel kätt surus.

O’Reilly, kellel oli oma menukas saade «The O’Reilly Factor», kommenteeris oma vallandamist, et tal on kahju lahkuda alusetute süüdistuste tõttu, sest ta ei ole kedagi seksuaalselt ahistanud.

Bill O'Reilly
Bill O'Reilly Foto: Andy Kropa/AP/Scanpix

Sponsorid ja reklaamiandjad suhtusid O’Reilly vastu esitatud seksuaalse ahistamise süüdistustesse tõsiselt ning loobusid ta saates end reklaamimast.

USA meedia teatel üritas Fox News varjata, et O’Reilly naisi seksuaalselt ahistas, makstes viiele naisele suu kinnihoidmise eest 13 miljonit dollarit.

Bill O'Reilly reklaamplakat
Bill O'Reilly reklaamplakat Foto: Mary Altaffer/AP/Scanpix

Fox Newsi teatel saab O’Reilly saate, mille igal osal oli umbes neli miljonit vaatajat, endale teine edukas saatejuht Tucker Carlson.

Fox News kuulub firmale 21st Century Fox, mis omakorda saatis firmasisese ringkirja, et O’Reilly vallandamisele eelnes faktide kontrollimine ja pikaajaline kaalumine.

Sellele kirjale on alla kirjutanud meediaärimees Rupert Murdoch ja tema kaks poega, Lachlan ja James. Kirja kohaselt oli O’Reilly kaabeltelevisiooni ajaloo kõige edukam telenägu, kuid nende firma sisekliima ja töösuhted põhinevad austusel ja usaldusel, mitte ahistamisel.

Ka varem on Bill O’Reillyt süüdistatud seksuaalses ahistamises, kuid siis ei astunud teda süüdistanud naised avalikusse nagu nüüd ega korraldanud pressikonverentse.

Bill O'Reilly vastane protestija
Bill O'Reilly vastane protestija Foto: Erik McGregor/Erik McGregor/Sipa USA/Scanpix
Bill O'Reilly vastane protest
Bill O'Reilly vastane protest Foto: Erik McGregor/Erik McGregor/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles