Venemaa ei kavatse Ukraina nn rahvavabariike endaga liita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana naine selle aasta veebruaris Pikuzõ  külas mürsulöögist pihta saanud kodu ees.
Vana naine selle aasta veebruaris Pikuzõ külas mürsulöögist pihta saanud kodu ees. Foto: Viktor Drachev/Viktor Drachev/TASS/Scanpix

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul ei kavatse Venemaa enda koosseisu liita Donetski ja Luganski nn isehakanud rahvavabariiki.

«Juba küsimus ise on mõnevõrra absurdne, sest paljude aastate vältel on nii president Vladimir Putin kui kõikide tasemte Vene esindajad rääkinud, et Venemaa ei kavatse liita endaga Donbassi tunnustamata vabariike - Donetski ja Luganski rahvavabariiki,» ü ütles Peskov.

Ajakirjanikud olid palunud pressiesindajal kommenteerida meedia teateid, et Moskva ei taha Donetski ja Luganski rahvavabariiki endaga liita ega tunnustada iseseisvate riikidena, kuid tahab need Ukrainast eraldada.

Peskov nimetas neid publikatsioone naiivseteks ja algelisteks.

«Siin on üks plaan - saavutada Minski lepete täitmine, avaldada koos meie Normandia neliku partneritega kõikvõimalikku mõju, et Kiiev saaks ise leida väljapääsu olukorrast, mis tekkis pärast kolme aasta tagust kodusõda ja riigipööret Ukraina pealinnas,» ütles Peskov.

Täpsustavale küsimusele, kas tema sõnad tähendavad, et Moskva näeb Donetski ja Luganski rahvavabariiki Ukraina osana, vastas Peskov: «See on Ukraina siseasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles