Peskov: meie pole kuulnud, nagu kiusataks Tšetšeenias homosid taga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chechen gay men who fled persecution in their home Russia's Muslim region of Chechnya due to his sexual-orientation, sits around a table in their flat in Moscow on April 17, 2017. / AFP PHOTO / Naira DAVLASHYAN / TO GO WITH AFP STORY BY Anais LLOBET
Chechen gay men who fled persecution in their home Russia's Muslim region of Chechnya due to his sexual-orientation, sits around a table in their flat in Moscow on April 17, 2017. / AFP PHOTO / Naira DAVLASHYAN / TO GO WITH AFP STORY BY Anais LLOBET Foto: NAIRA DAVLASHYAN/AFP

Teated seksuaalvähemuste tagakiusamisest Tšetšeenias pole seni saanud kinnitust, ütles Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov.

«Tahaks rõhutada, et kuuldused ei saanud kinnitust,» ütles ta ajakirjanikele, kommenteerides Vene presidendi Vladimir Putini ja Tšetšeenia juhi Ramzan Kadõrovi kohtumist, kus meedia väitel seda küsimust arutati.

Vene president Vladimir Putin ja Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov eile Kremlis kohtumisel. Foto:
Vene president Vladimir Putin ja Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov eile Kremlis kohtumisel. Foto: Foto: Alexei Druzhinin/AP

Peskov meenutas, et Vene korrakaitsjad juba kinnitasid, et nad kontrollivad meedia teavet seksuaalvähemuste tagakiusamisest Tšetšeenias, sh tegeleb sellega uurimiskomitee ja Vene õigusvahenaine Tatjana Moskalkova.

«Meieni ei ole esialgu jõudnud teateid, et need andmed mingitki kinnitust oleks saanud,» ütles Peskov.

Ta märkis, et eilsel Putini ja Kadõrovi kohtumisel ütles viimane, et Tšetšeenia juhtkonna arvates need teated moonutavad tegelikkust ja laimavad vabariiki. Ta ütles ka, et tšetšeenide avalik arvamus suhtub sellesse laimu sallimatult ega võta omaks ning võitleb ja jääb võitlema seadusega lubatavais piires, lükates seda ümber.

Pressisekretär ütles, et Kadõrov nimetas põhjendamatuteks väiteid Tšetšeenia muredest kirjutavate ajakirjanike ähvardamisest.

«Loomulikult kiitis president heaks selle, mis toimub eranditult seaduse raames,» ütles Peskov.

Vene ajaleht Novaja Gazeta kirjutas aprilli algul tagasi, et Tšetšeenias on homosid kinni võetud ja läbi pekstud ning vähemalt kolm meest on tapetud. Sestpeale on rahvusvahelised inimõigusorganisatsioonid tauninud vägivalda ja nõudnud Venemaa sekkumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles