Naine valetas oma poja raha nimel vähihaigeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amy Morrison.
Amy Morrison. Foto: Kuvatõmmis

Ameerika Ühendriikides Nevadas sai süüdistuse naine, kes valetas, et tema kümneaastane poeg suri leukeemiasse – selleks, et saada kaasatundjatelt ja abilistelt annetusi ja raha. 

31-aastane Victoria Morrison pani ka poja enda uskuma, et too on vähihaige. Naine kulutas terveid kuid selleks, et luua fassaadi poja haigusest ning korraldas isegi fiktiivse mälestusteenistuse.

Oma poja nimel kasseeris Morrison sisse näiteks tasuta helikopterisõidu, hulgaliselt kinkekaarte ja sularaha. Uurijate andmeil õnnestus valelikul emal koguda ühisrahastuse platvormi kaudu ka rohkem kui 2000 dollarit.

Ameeriklanna arreteeriti eelmisel reedel, tema poeg ja kolm teist last võeti hoolekandeasutuste alla. Morrisonile esitati süüdistus valeväidete abil raha hankimises, samuti laste väärkasutamises – kuna ema valetas oma pojale, nagu oleks ta surmahaige. Kui naine mõistetakse mõlemas punktis süüdi, ootab teda vangistus kuni 20 aastat ning 10 000 dollarit trahvi.

Carsoni linna šerif Kenny Furlong ütles, et Morrisoni poeg sai tegelikult üle aasta tagasi diagnoosi, mille järgi on poiss täiesti ravitav. «Aga ta kasutas moonutatud arstlikku infot selleks, et veenda last, koole ja avalikkust, et ta on surmavalt haige,» lausus politseinik naise kohta.

Morrison koostas nimekirja sellest, mida poeg tahtis väidetavalt enne oma surma veel ära teha ja palus aitajatelt selle jaoks raha. «Kuid ma olen töötav üksikema veel kolmele lapsele,» pöördus naine. «Palun, kui teile on ülearune dollar, aidake mul mu lapse unelmad teoks teha,» valetas ta.

Võimud üritavad nüüd teha kindlaks, kas pettuses oli ka teisi kaasosalisi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles