Kreeka poliitik usub ELi-Türgi leppe püsimist Saksa valimisteni

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesel ülestõusmispühal Lampedusa saare juures organisatsiooni SOS Méditerranée laevalt Aquarius abi saanud aafriklased.
Esimesel ülestõusmispühal Lampedusa saare juures organisatsiooni SOS Méditerranée laevalt Aquarius abi saanud aafriklased. Foto: Patrick Bar / AP / Scanpix

Kuigi nii läbi Hispaania kulgevalt nn lääneteelt kui ka Türgist Kreekasse viivalt idateelt tilgub praegu illegaalseid migrante Euroopasse üsna vähe, näitab ebaseaduslik ränne siiski kasvumärke.

Ehkki suurem rändehooaeg alles algab, on uudisteagentuuri AFP andmeil tänavu Vahemere keskteelt ehk Liibüa rannikult saabunud migrante Itaaliasse jõudnud juba 37 000. See arv on 45 protsenti suurem kui mullu samal ajal.

Ainuüksi möödunud nädalavahetusel jõudis Liibüast Itaaliasse eri andmeil 8300–8500 migranti. Samal perioodil Liibüa ranniku lähedal uppunult leitute arv on täpsem: seitse, nende seas ka lapsi. Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni teatel on tänavu uppunud või teadmata kadunuks jäänud 666 Liibüast teele asunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles