Erdoğani teatel kohtub ta Trumpiga mai keskel USAs

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdogan.
Recep Tayyip Erdogan. Foto: BURHAN OZBILICI/AP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles neljapäeval, et ta kohtub USA riigipea Donald Trumpiga esimest korda mai keskel Ühendriikides.

«Kuupäev on paika pandud,» ütles Erdoğan, lisades, et reis leiab aset pärast 15. mail lõppevat visiiti Hiinasse. «Ma sõidan Hiinasse ja pärast Hiinat sõidan ma USAsse.»

«Ma loodan ja palvetan, et see näost-näkku kohtumine USA-s mais paneb aluse tugevale koostööle,» sõnas Türgi president.

Trump üllatas poliitikavaatlejaid, kui ta helistas Türgi liidrile, et õnnitleda teda seoses presidendi volitusi laiendavate põhiseadusmuudatuste heakskiitmisega pühapäeval korraldatud rahvahääletusel.

Eelmise USA presidendi Barack Obama ametiaja lõpul Ankara ja Washingtoni suhted pingestusid, eriti seoses USA toetusega kurdi võitlejatele Süürias. Türgi peab neid terroristideks.

Ankara nõuab USA-lt ka islamivaimuliku Fethullah Güleni väljaandmist, süüdistades teda eelmisel aastal ebaõnnestunud riigipöördekatse organiseerimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles