USA salateenistus võttis kinni Malia Obama ahistaja (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malia Obama
Malia Obama Foto: XPX/starmaxinc.com/Starmax/PA Images/Scanpix

Ameerika Ühendriikide võimude teatel arreteeris salateenistus eelmise presidendi Barack Obama tütart Malia Obamat ahistanud mehe.

Salateenistuse teatel võtsid nad kinni 30-aastase Brooklynist pärit Jair Nilton Cardoso, kuna ta jälitas ja ahistas pidevalt Malia Obamat ning on teada juhtum, mil ta üritas tungida Valgesse Majja, kui Obama veel USA president oli, edastab New York Daily News.

USA salateenistuse agendid
USA salateenistuse agendid Foto: Josiah Kamau/Josiah Kamau/BuzzFoto.com/Scanpix

USA meedia teatel töötas Malia Obama mõni aeg tagasi New Yorgis Tribecas ühes firmas praktikandina, mees tuli talle sinna järele ja teatas valjuhäälselt, et tahab temaga abielluda. Salateenistus peatas Cardoso.

Malia Obama
Malia Obama Foto: XPX/starmaxinc.com/Starmax/PA Images/Scanpix

Veel üks ahistamisjuhtum toimus New Yorgis West Village'is, kus Malia Obama oli samuti firmas praktikant ja mees üritas jällegi temani jõuda. Agendid sõnasid talle, et ta jätaks Obamade vanema tütre rahule.

Malia Obama
Malia Obama Foto: XPX/starmaxinc.com/Starmax/PA Images/Scanpix

Salateenistuse agendid külastasid Cardoso kodu ja küsitlesid teda, tehes kindlaks, et tal on psühhiaatrilisi probleeme ning ta viidi Brooklyni psühhiaatriahaiglasse uurimisele.

USA salateenistuse agendid
USA salateenistuse agendid Foto: Josiah Kamau/Josiah Kamau/BuzzFoto.com/Scanpix

Lisaks salateenistusele tegeleb Cardosoga ka New Yorgi politsei.

Pärast keskkooli lõppu võttis Malia Obama üheks aastaks aja maha ning alates veebruarist on ta olnud praktikant The Weinstein Company filmistuudios. Lisaks on ta töötanud USA populaarse sarja «Girls» produtsendi assistendina.

Malia Obama peaks selle aasta sügisel jätkama õpinguid Harvardi ülikoolis.

Malia Obama sai aasta alguses ülemaailmset tähelepanu, osaledes Põhja-Dakota naftajuhtme vastases meeleavalduses Sundance’i filmifestivalil. Obamad olid siis puhkusel Kariibi mere saartel, kuid Malia lahkus, et olla kohal USA suurimal sõltumatute filmide festivalil.

Malia Obama ei ole uue presidendi Donald Trumpi teemal avalikult sõna võtnud, kuid ta noorem õde Sasha Obama sõnas, et ta on Trumpi võidus ja presidendiks saamises pettunud.

Barack Obama on pärast ametist lahkumist mitmel korral öelnud, et uuele presidendile tuleb anda aega, et ta saaks näidata, mida ta suudab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles