Maailma raskeim naine kaotas kahe kuuga poole oma kaalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eman Ahmed Abd El Aty 9. märtsil pärast maovähendusoperatsiooni. Selleks ajaks oli ta kaotanud oma kaalust umbes 100 kg. Tänaseks on ta väidetavalt kaotanud 250 kg.
Eman Ahmed Abd El Aty 9. märtsil pärast maovähendusoperatsiooni. Selleks ajaks oli ta kaotanud oma kaalust umbes 100 kg. Tänaseks on ta väidetavalt kaotanud 250 kg. Foto: INDRANIL MUKHERJEE/AFP/Scanpix

Egiptlanna, keda on nimetatud maailma kõige raskeimaks naiseks, kaotas oma arstide kinnitusel vaid kahe kuuga uskumatuna tunduvad 250 kg, vahendab AFP.

Kui Egiptuse kodakondsusega 37-aastane Eman Ahmed Abd El Aty veebruari alguses tema jaoks spetsiaalselt kohandatud lennukiga Mumbaisse saabus, kaalus ta 500 kg. Mumbais ootas teda ees erakorraline kaalulangetuslõikus.

Juba enne lõikust pandi naine vedelikudieedile, et ta võtaks alla piisavalt, et operatsiooni oleks üldse võimalik teha. Vedelikudieedi abil kaotas naine esimese kuu jooksul 100 kg, misjärel tehti talle märtsi alguses mao vähenduslõikus.

Sel nädalal avaldatud videotes on näha, kuidas varem vaid liikumatult lamada suutnud naine istub, naerab ja kuulab muusikat.

«Ta näeb välja õnnelikum ja saledam. Lõpuks ometi mahub ta ratastooli ja saab esimest korda üle väga pika aja istuda. Veel kolm kuud tagasi ei julgenud me seda loota,» märgivad naist opereerinud arstid oma ühisavalduses. Arstid kinnitavad, et lõikuse ja spetsiaalse vedelikudieediga on egiptlanna kahe kuuga kaotanud 250 kg.

Naise pereliikmed rääkisid meediale, et lapsena diagnoositi naisel elevantsus – seisund, mis põhjustab jäsemete ja muude kehaosade ülisuurt paisumist. Seetõttu oli naine suurema osa oma elust pea liikumisvõimetu.

Eman Ahmed Abd El Aty Mumbai haiglasse saabudes. Siis kaalus ta veel 500 kg Foto:
Eman Ahmed Abd El Aty Mumbai haiglasse saabudes. Siis kaalus ta veel 500 kg Foto: Foto: INDRANIL MUKHERJEE/AFP

Oma ülisuure kaalu tõttu oli naine läbi põdenud mitu infarkti ja ta oli hulk kaaluga kaasnevaid haigusi nagu diabeet ja kõrge vererõhk, tema süda ja kopsud hakkasid üles ütlema. Ta polnud enam peaaegu võimeline rääkima ja oli osaliselt halvatud.

«Tema kaal langeb praegu kiiresti ja me ootame hetke, mil ta mahub kompuutertomograafiasse, et selgeks teha, mis põhjustab tema parema kehapoole halvatust ja krampe,» lisasid egiptlanna arstid oma ühisavalduses.

Guinnessi rekordinaisena on ametlikult kirjas siiski ameeriklanna Pauline Potter, kelle kaaluks on märgitud 293 kg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles