Küsitlus: Prantsusmaa presidendivalimiste eel on populaarseim Macron

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Prantsuse presidendivalimiste esimese vooru eel on suurim toetus tsentrist Emmanuel Macronil, selgus reedel uuringufirmade Ifop ja Ipsos avaldatud küsitlusest.

Macroni toetas küsitletutest 24,5 protsenti. Tema lähim rivaal on küsitluse andmeil 22,5 protsendiga parempopulistliku Rahvarinde kandidaat Marine Le Pen.

Kolmandaks populaarseim oli 19,5 protsendiga parempoolse erakonna Vabariiklased kandidaat François Fillon. Neljandal kohal oli vasakpopulist Jean-Luc Mélenchon 18,5 protsendiga.

Küsitluse tellisid Paris Match, Fiducial, CNews ja Sud Radio.

Macron juhtis ka reede hommikul avaldatud uuringufirma Ipsos küsitluses. Selle andmeil saab Macron esimeses voorus 24 protsenti ja Le Pen 22 protsenti häältest. Nii Filloni kui ka Mélenchoni toetasid 19 protsenti küsitletutest.

Samas hoiatavad küsitlusfirmad, et nende inimeste arv, kes pole ühe või teise kandidaadi kasuks otsustanud, on tavatult suur.

Valimiste esimene voor toimub pühapäeval. Kaks enim hääli saanud kandidaadid osalevad 7. mail toimuval teisel voorul, mille võitjast saab president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles