USA väed tapsid Süürias Islamiriigi juhtivliikme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FOX News

USA väed tapsid Süürias sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) juhtivliikme Abdurakhmon Uzbeki, teatasid reedel võimuesindajad.

Asjatundjad kirjeldavat terroristi rühmituse liidri Abu Bakr al-Baghdadi lähedase liitlasena ja teda peetakse muu hulgas vastutavaks Istanbuli ööklubi rünnaku korraldamise eest, kus sai surma 39 inimest.

"Me saame teid kõikjalt kätte," kirjutas suhtlusvõrgustikus Twitter USA diplomaat ja eriesindaja Islamiriigi vastase koalitsiooni juures Brett McGurk.

McGurki andmetel sai Uzbeki surma 6. aprillil Mayadini linnas.

USA välisminister Rex Tillerson ütles märtsis, et äärmusrühmituse Islamiriik (IS) liidri tapmine on vaid aja küsimus, sest nii kohalikud kui neid toetavad koalitsiooniväed on Süürias ja Iraagis pealetungil.

"Peaaegu kõik Baghdadi asetäitjad on nüüdseks surnud, sealhulgas need, kes olid Brüsseli, Pariisi ja teiste rünnakute korraldamise taga," ütles Tillerson Washingtonis koalitsiooniliikmete kohtumist avades.

"On vaid aja küsimus, mil Baghdadile endale saab osaks sama saatus," oli USA välisminister veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles