Meedia: Moskva püüdis Trumpi nõunike kaudu kampaaniasse imbuda (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carter Page Moskvas
Carter Page Moskvas Foto: Sergei Karpukhin / Reuters/ Scanpix

Vene ametnikud üritasid läinudaastaste USA presidendivalimiste eel imbuda Donald Trumpi valimiskampaaniasse tema nõunike, teiste seas Carter Page´i kaudu, vahendab CNN.

Asjaolu tuli avalikuks Trumpi kampaanialiikmete ja Vene ametnike võimalikku kokkumängu uuriva Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) luureinfo kogumise käigus.

Ühendriikide ametnikud ütlesid CNNile, et on ebaselge, kas Page, kes on uurimise all seoses ulatuslikuma juurdlusega Venemaa jõupingutustes suhtes mõjutada 2016. aasta valimisi, oli teadlik sellest, et Moskva püüdis teda ära kasutada.

Page pidas eelmisel aastal Moskva ülikoolis USA välispoliitika suhtes kriitilise kõne, mis pälvis FBI tähelepanu ja tekitas muret, et tal olid Vene julgeolekuteenistuste töötajatega kontaktid ja nad mõjutasid teda. Page eitab kokkumängu Venemaaga.

Page on üks mitmest Trumpi nõunikust, kelle kahtluste tekkimiseks piisavalt laialdased ja sagedased kontaktid Vene ametnike ja teiste Vene agentidega on USA ja Euroopa luureteenistused paljastanud.

Föderaalprokuröride sõnul kohtus Page 2013. aastal Viktor Podobnõiga, kes paljastati hiljem New Yorgis elava Vene luuretöötajana. Sel põhjusel on Page olnud FBI radaril vähemalt viimased neli aastat.

FBI ja CIA CNNile teadet ei kommenteerinud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles