Põhja-Korea ähvardas Austraaliat tuumarünnakuga (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakorealased kogunemisel.
Põhjakorealased kogunemisel. Foto: KCNA VIA KNS/AFP/Scanpix

Põhja-Korea ähvardas Austraaliat tuumarünnakuga, kui see jätkab pimesi Ühendriikide poliitika järgimist, vahendab Guardian. 

«Kui Austraalia jätkab Ühendriikide toetamist Põhja-Korea isoleerimisel ja lämmatamisel, saab see talle hukutavaks,» teatati Põhja-Korea riiklikus uudisteagentuuris KCNAs ja lisati, et Austraalia asub nende tuumarakettide rünnakuraadiuses. «Austraalia välisminister peaks enne oma toetusavaldusi USA-le rahulikult kaaluma.»

«Sellise valitsuse välisministrilt polegi mõtet adekvaatset sõnumit oodata. Aga kui ta on välisminister, peaks ta olukorda hinnates säilitama kaine mõistuse,» öeldi KCNAs.

Põhja-Korea ähvardus saabus peale Austraalia välisministri Julie Bishopi teadet, et Põhja-Korea agressiivsus võib endaga kaasa tuua täiendavaid sanktsioone. Bishop lisas, et sanktsioonidega saadetakse Põhja-Koreale selge sõnum, et nende käitumist ei kiideta heaks. Välisminister rõhutas, et Hiina surve Põhja-Koreale on väga oluline ja rahvusvaheline kogukond peaks olukorra lahendamisel koostööd tegema. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles