Uus teooria Madeleine McCanni kadumisest: kas tüdruk läks vanemaid otsima minnes vales suunas? (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCanni pilt
Madeleine McCanni pilt Foto: FRANCISCO LEONG/AFP/Scanpix

Mais täitub kümme aastat, mil Portugalis jäi natuke enne oma neljandat sünnipäeva kadunuks Briti tüdruk Madeleine McCann, kes magas vanemate üüritud suvituskorteris koos noorema õe ja vennaga.

Madeleine’i kadumisega tegelenud inglasest uuriva ajakirjaniku Danny Collinsi arvates ärkas laps üles, võis ehmuda, et vanemaid ei ole ja lahkus majast, sest uurimisel ei leitud sissemurdmise jälgi, edastab The Sun.

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Police/PNS/©Photonews / TopFoto/Scanpix

Madeleine McCanni vanemad koos sõpradega olid ta kadumise ajal umbes 300 meetrit eemal asuvas restoranis õhtust söömas. Vanemad käisid lapsi paaril korral kontrollimas, kuid kui nad õhtusöögilt tagasi tulid, olid kaks nooremat last, kaksikud, oma voodites magamas, kuid Madeleine’i ei olnud. Lisaks oli maja uks ja osa akendest lahti.

Portugali ja Briti politsei on aastate jooksul saanud sadu vihjeid, kuid seni on tüdruku kadumine lahendamata. Politsei teooria kohaselt võis ta langeda lapseröövlite kätte, kes ta kaasa viisid.

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Collins on veendunud, et tüdrukut ei viidud voodist kaasa, vaid ta ärkas ja läks majast välja, et vanemad leida, kuid ei läinud restorani, vaid teises suunas, jõudes lõpuks tänavale. Ajakirjaniku arvates märkas keegi üksinda liikunud väikest blondide juustega tüdrukut ja müüs ta näiteks mustlastele.

Madeleine McCanni pilt
Madeleine McCanni pilt Foto: FRANCISCO LEONG/AFP/Scanpix

Collinsil on valmimas Madeleine McCanni kadumisest rääkiv raamat, milles olev kadumisteooria põhineb faktil, et väljast ei pääsenud McCannide puhkekorterisse, kuna aknaluuke sai avada vaid seestpoolt ja mitte väljast. Seega ei saanud lapseröövija siseneda akna kaudu.

Madeleine’i vanemad Kate ja Gerry McCann on aga veendunud, et keegi murdis aknast sõrgraua abil sisse ja viis tüdruku kaasa. Collinsi teatel ei leidnud politseiuurijad akendel sissemurdmise jälgi.

Kate ja Gerry McCann
Kate ja Gerry McCann Foto: CLEMENS BILAN/AFP/Scanpix

Briti ajakirjanik loodab, et Madeleine McCann, kes nüüd on 13-aastane, on kuskil elus.

Scotland Yardi endine krimiuurija Colin Sutton sõnas möödunud nädalal Briti meediale, et juhtumid, milles laps läheb üksinda tänavale uitama ja kaob, on sagedasemad kui ettevalmistatud lapseröövid.  

«Madeleine’i lahkumine iseseisvalt majast on üks tõenäolistest stsenaariumitest, kuigi politsei selle kiiresti kõrvale lükkas,» teatas eksuurija.

Suttoni teatel on selles teoorias siiski üks puudujääk, sest Madeleine’i kaisuloom leiti lapse voodist. Vanemate teatel oli see tüdruku lemmik ja ta ei lahkunud temast peaaegu mitte kunagi.

«Madeleine oli sellesse pehmesse mängulooma kiindunud ja kui ta lahkus üksinda majast, siis oleks ta selle kindlasti kaasa võtnud,» jätkas Sutton.

Suttoni arvates oli Madeleine McCanni rööv planeeritud ja selle taga lasteröövidega tegelev gäng,  kes mõni aeg tüdrukut ja ta peret jälgis ning ta välja valis.

«Võimalik, et kuskil oli pere, kes oli valmis maksma suure summa, et saada endale blondide juustega kena väike tütar, kuna nende oma laps suri. Ka see on üsna tõenäoline,» lausus endina uurija.

Briti politsei sai Madeleine McCanni juhtumi uurimiseks ja asitõendite uuesti läbivaatamiseks lisaraha, millest peaks jätkuma septembrini.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles