Türgi ründas kurdimässulisi Iraagis ja Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdi võitleja Sinjaris.
Kurdi võitleja Sinjaris. Foto: Bram Janssen/AP/Scanpix

Türgi sõjalennukid ründasid täna varahommikul kurdimässuliste positsioone Põhja-Iraagis ja Kirde-Süürias, teatas Ankara. Uudisteagentuuri AFP teatel hukkus õhulöögis kuus Iraagi kurdi võitlejat.

Põhja-Iraagis hukkus ööl vastu tänast Türgi õhulöögis eksikombel kuus Iraagi Kurdistani julgeolekujõudude liiget, ütles Iraagi kõrge ametnik.

«Kuuest inimesest sai märter - viis olid pešmergad ja kuues kuulus asayishi,» ütles Iraagi Kurdistani autonoomse piirkonna pešmergade ministeeriumi peasekretär kindralleitnant Jabbar Yawar.

Pešmergad on autonoomse piirkonna relvajõude ja asayish on selle luureamet.

Yawar ja teised ametnikud ütlesid, et õhulöögi sihtmärk oli Türgis keelustatud Kurdistani Töölisparteiga (PKK) liidus olev jeziidi üksus.

Türgi sõjalennukid pommitasid teisipäeva varahommikul kurdimässuliste positsioone Põhja-Iraagis ja Kirde- Süürias, teatasid Ankara, aktivistid ja mässulised.

Kurdi Rahvakaitseüksuse (YPG) kinnitas, et selle baasile sooritati õhurünnak.

Türgi peab YPG-d terrorirühmituseks, sest see on seotud PKK-ga. Ankara toetab ISISe vastu võitlevaid mässulisi, kuid ründab nii YPG-d kui ka USA-toetatud Süüria Demokraatlikke Jõude (SDF), milles YPG on enamuses.

Õhulöögid sooritati Iraagis Sinjari mäe piirkonnas ning Süürias samuti ühes mägipiirkonnas.

Avalduses öeldi, et operatsiooni eesmärk oli tõkestada kurdimässuliste ning nende relvade, laskemoona ja lõhkeaine sisenemine Türki.

Ankara sõnul varjavad riigis keelustatud Kurdistani Töölispartei (PKK) võitlejad end Iraagis ja Süürias elava kurdivähemuse seas.

Türgi on pikalt väitnud, et Sinjari piirkonnast on saanud PKK mässuliste tegutsemispaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles