Separatistid: OSCE vigastatud vaatlejad lahkusid Luganski haiglast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE kontor Luganskis.
OSCE kontor Luganskis. Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS/Scanpix

Ukraina idaosas plahvatuses haavata saanud kaks Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Donbassi vaatlusmissiooni töötajat kirjutati haiglast välja, teatas isehakanud Luganski rahvavabariik täna.

«Saksa ja Tšehhi kodanik, kes said plahvatuses haavata, tunnevad end rahuldavalt ja kirjutati haiglast välja,» ütles agentuuriga vestelnu.

Ta selgitas, et Luganski juurdlusametkonnad korraldasid kriminalistikaekspertiisi ja selgitasid välja koha, kuhu fugass oli paigutatud.

«Tuvastati usaldusväärselt, et plahvatus kärgatas masina vasaku tagaratta all. Juhi taga istunud USA kodanik sai surmavaid vigastusi. Plahvatuse järel masin süttis. Lööklaine paiskas kaks kannatanut autost teepervele,» selgitas allikas.

Ta ütles, et esialgsetel andmetel ei sattunud auto fugassi otsa juhuslikult ja see oli paigutatud sinna kavandatult.

OSCE missiooni auto sõitis pühapäeva hommikul Luganski separatistide kontrollitud alal fugassmiini otsa. Hukkus missiooni USA kodakondsusega meedik. OSCE teatel sai viga kaks missiooni töötajat: üks tšehh ja üks sakslane.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles