Liibanoni meedia: röövitud eestlastest pole mingit teavet

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseinikud eestlaste jalgratastega.
Liibanoni politseinikud eestlaste jalgratastega. Foto: SCANPIX

Liibanoni sõjavägi ja luureteenistus jätkavad Bekaa orus kolmapäeval kadunuks jäänud seitsme Eesti kodaniku otsinguid, mis seni pole tulemusi andnud.

Rahvuslik uudisteagentuur kirjutas eile, et politseinikud võtsid kinni ühe inimrööviga oletatavasti seotud Liibanoni kodaniku, vahendas Naharnet. Selle teate lükkas Eesti välisministeerium aga varsti ümber.

Meedias on pakutud välja versioon, et röövitud toimetati naaberriiki Süüriasse. Julgeolekuallikad rääkisid aga ajalehele Asharq al-Awsat, et eestlased röövinud isikud on endiselt Bekaa orus ja pole Liibanoni territooriumilt lahkunud.

Kohalik press on mitmel korral käinud välja oletuse, et eestlastest jalgratturite röövimisega on seotud Palestiina Vabastamise Rahvarinde Keskväejuhatus (PFLP-GC), kuna piirkond, kus intsident aset leidis, on nende kontrolli all.

Selle ametlik esindaja Liibanonis Ramez Mustapha on need väited mitu korda tagasi lükanud. Tema sõnul on süüdistused osa PFLP-GC vastu suunatud kampaaniast ja seda nii poliitilisel-, meedia- ja julgeoleku tasandil.

Allikad on oletanud, et PFLP-GC võis korraldada inimröövi mingi välismaise tellimuse tõttu.

Mustapha kinnitas, et organisatsioon on valmis tegema koostööd julgeolekuteenistustega, et tuua selgus seitsme turisti saatusesse.

Kuveidi ajalehe al-Anbaa andmetel võib inimrööviga olla seotud grupeering Fatah Intifada. Sellise teo motiivid ei ole selged, kuid need võivad olla ühenduses Liibüa sündmustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles