Trump kutsus erakorraliselt terve senati Põhja-Koread arutama (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Kõik USA senaatorid on kutsutud Valge Maja kohtumisele, et anda mõista, et Washingtonil on Põhja-Koreaga tõsi taga, vahendab The Independent.

Seda, et kõik sada senaatorit saaks samal päeval kutse Valgesse Majja, ei juhtu just tihti. Seal saavad nad riigi juhtivatelt julgeolekuametnikelt ülevaate riigi seisukohtadest Pyongyangi suhtes.

Teiste seas võtavad sõna välisminister Rex Tillerson, kaitseminister Jim Mattis, Rahvuslik Luurejuht Dan Coats ja kindral Joseph Dunford, teatas Valge Maja kõneisik Sean Spicer.

Washington on avaldanud kasvavat muret Põhja-Korea raketi- ja tuumakatsetuste suhtes ja suhtub tõsiselt Pyongyangi ähvardustesse Ühendriikde ja Aasia liitlasi rünnata.

Donald Trump pani aluse spekulatsioonidele USA võimalikust vastulöögist Põhja-Korea järgmise tuumakatsetuse korral, kuna tegi pühapäeval erakorralised telefonikõned Jaapani peaminister Shinzo Abele ja Hiina president Xi Jinpingile.

Kahtlustatakse, et Pyongyang valmistub uueks tuumakatsetuseks, et tähistada täna peetavat riigi armee 85. aastapäeva.

Homne kohtumine pidi algselt toimuma Kapitooliumi turvaruumis, kuid kongressiabide sõnul soovitas president selle Valgesse Majja üle viia. Nende sõnul pidi selline samm rõhutama, et Washingtonil on senise strateegilise kannatlikkuse poliitikast loobumisega tõsi taga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles