USA raketitõrjesüsteem THAAD jõudis kavandatud asupaika Lõuna-Koreas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketitõrjesüsteemi THAAD katsetus.
Raketitõrjesüsteemi THAAD katsetus. Foto: Reuters/ScanPix

USA raketitõrjesüsteemi THAAD vedavad treilerid saabusid kolmapäeva varahommikul kavandatud asupaika Lõuna-Koreas.

Kuue treileri saabumine golfiväljakule tõi kaasa kokkupõrked kohalike elanike ja politsei vahel.

Ühendriikide tõrjesüsteemi eesmärgiks on vastata Põhja-Korea raketiähvardustele. Viimati korraldasid Põhja-Korea relvajõud teisipäeval oma asutamise 85. aastapäeva puhul suure laskeharjutuse Wosani linnas.

Pinged poolsaarel on viimasel ajal kasvanud seoses kahtlustega Põhja-Korea kavatsuste suhtes, mis on jätkanud ÜRO resolutsioonidest hoolimata ballistiliste rakettide programmi edasiarendamist.

Ühtlasi arvatakse, et Pyongyang valmistub korraldama oma kuuendat tuumakatsetust.

THAAD (lõppfaasi suure kõrguse maa-alakaitse - Terminal High Altitude Area Defense) on mobiilne süsteem hävitamaks ballistilisi lühi- ja keskmaarakette nende lennu lõppfaasis, sekundeid enne sihtmärgi tabamist. Raketil puudub lõhkeaine, kasutatakse kokkupõrke kineetilist energiat.

Washington ja Soul leppisid raketitõrjesüsteemi ennetähtaegses paigaldamises kokku varem sel kuul pärast läbirääkimisi Lõuna-Korea presidendi kohusetäitja ja USA asepresidendi Mike Pence'i vahel.

Hiina on kategooriliselt THAAD-i paigaldamise vastu kartuses, et see õõnestab tema enda sõjalist võimekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles