Trump lükkas piirimüüri rahastamise edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump andis mõista, et heidab kõrvale mõtte leida selle nädala kulueelnõust rahasid müüri ehitamiseks piirile Mehhikoga.

Trumpi lähedane nõuandja Kellyanne Conway ütles, et müüri rahastamine jääb ülehomme lugemisele mineva eelarvemeetme hulgast välja. Müüri ehitamine oli üks Trumpi kampaania võtmelubadusi – ning selle kulud pidavat võtma enda kanda Mehhiko.

Trump kirjutas Twitteris, et tagasilöögist hoolimata toetab ta mõtet ning müürist saab tegelikkus.

«Ärge laske võltsmeedial endale väita, et olen muutnud oma seisukohta müüri osas,» sedastas ta. «See saab valmis ning aitab tõkestada uimasteid, inimkaubandust jne.»

Tema sõnul tulevat rahade leidmine kõne alla sel aastal hiljem. Sama väitis ka Conway – rahaküsimus ei pea lahenema sel nädalal, kuid kava jääb väga tähtsaks prioriteediks.

Plaani elluviimist raskendab asjaolu, et opositsioonilised demokraadid saavad senatis blokeerida kõik presidendi kuluplaanid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles