Ameeriklasest linnapea: kui Jumalat ei usu, oled vaene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Antonio linnapea Ivy R. Taylor.
San Antonio linnapea Ivy R. Taylor. Foto: Kuvatõmmis videost

Ameerika Ühendriikides sattus skandaali linnapea, kes võttis sõna vaesuse teemal. Tema sõnul on inimesed probleemis ise süüdi – kui nad ei usu Jumalasse.

Texase osariigi San Antonio linna meerilt Ivy R. Taylorilt päriti mittetulundusühingute teemal peetud foorumil, mida ta arvab vaesuse tagamaade kohta. «Mis on teie meelest San Antonio põlvkondadeülese vaesuse süstemaatiline sügavaim põhjus?» kõlas küsimus.

«Minu meelest on need katkised inimesed. Teate küll – inimesed, kes pole suhtluses oma Loojaga ega ka heades suhetes oma pere ja kogukonnaga… teate küll, kes pole seetõttu ühiskonna produktiivsed liikmed. Ma arvan, et see on peamine põhjus,» vastas Taylor.

Tema seisukohad tekitasid kohest vastukaja.

Taylor ise ütles, et esinemisest tehtud videot on meelega muudetud. «Olen pühendanud oma elu põlvkondadeülese vaesuse murdmisele. Olen seda teinud tänu oma usule Jumalasse ning usule Jeesuse tulekusse maa peale,» lausus ta.

Kriitikud on samas väitnud, et esialgne video tuli otseülekandena – ning seetõttu ei saanud seda linnapea süüdistuste järgi kohendada.

Taylor on kõmu tekitanud varemgi – aastal 2013 hääletas ta seaduse vastu, mis kaitsnuks seksuaalvähemusi diskrimineerimise eest. 

Vaata allpool videot linnapea esinemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles