Briti ja Portugali politsei loodab Madeleine McCanni juhtumi lahendada (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCanni pilt reklaamtahvlil Praia da Luzis
Madeleine McCanni pilt reklaamtahvlil Praia da Luzis Foto: HUGO CORREIA/REUTERS/Scanpix

Briti ja Portugali politsei jätkavad ligi kümme aastat tagasi Portugalis Praia da Luzis kolmeaastasena kadunuks jäänud briti tüdruku Madeleine McCanni juhtumi uurimist ja loodavad saada teada, mis lapsega juhtus.

Briti politsei asejuht Mark Rowley sõnul on neil korralikult läbi uurimata asitõendeid, millele nüüdses uues uuringus keskendutakse, edastab BBC.

Madeleine McCanni tagaotsimisposter
Madeleine McCanni tagaotsimisposter Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

«Meil on olemas andmed, mida tasub kontrollida, kuna need võivad anda vastuse. Kuid kuna me oleme uurimisega alguses tagasi, siis ei oska ma veel öelda, kas oleme edukad või mitte,» teatas Rowley.

Ta lisas, et uute asitõendite seas ei ole midagi sellist, mis kinnitaks, kas Madeleine on elus või surnud. Politsei asejuht ei paljastanud, milliste teooriatega nad töötavad ning kas on uusi kahtlusaluseid, kuid politsei saab seni inimestelt vihjeid, mis võivad seostuda Madeleine’i ja tema kadumisega.

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: -/AFP/Scanpix

Rowley arvates ei saa politsei jätta kõrvale mitte ühtegi juhtlõnga ning peab suhtuma uurimisse avatud meelega. Ta rõhutas, et kuigi Madeleine’i vanemaid on kahtlustatud tüdruku kadumisega seotuses, ei ole nad leidnud midagi, mis sellele viitaks.

Gerry ja Kate McCann
Gerry ja Kate McCann Foto: ROGER VIKSTR/Scanpix

«Briti ja Portugali politsei töötab andmeid läbi, me ei soovi seda takistada ja kahjustada avalikkusele kinnitamata teabe jagamisega,» lisas Rowley.

Madeleine McCann kadus 3. mail 2007 hilisõhtul Praia Da Luzis suvituskorterist, mida ta vanemad üürisid. Ta magas seal koos oma noorema õe ja vennaga, vanemad olid 300 meetrit eemal restoranis õhtusöögil.

Maja Praia da Luzis, kus McCannid suvituskorterit üürisid
Maja Praia da Luzis, kus McCannid suvituskorterit üürisid Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix

Tüdruku ema Kate McCann sõnas enne kurba aastapäeva, et viimased kümme aastat on nagu kaotatud aeg.

Kui pärast Madeleine’i kadumist tegeles selle juhtumiga 30 Briti politseiuurijat, siis nüüd, aastaid hiljem on neid neli. Seni on sellele juhtumile kulutatud 11 miljonit naela, läbi on vaadatud 40 000 dokumenti ja uuritud 600 kahtlusalust inimest, kuid röövijat ei ole leitud.

Briti politsei teatel kogus Portugali politsei pärast lapse kadumist hooletult asitõendeid ja see on märgatavalt selle juhtumi uurimist raskendanud. Kui nüüdne uurimine vastuseid ei anna, siis lõpetatakse see septembris, kuna vaid selle ajani on olemas uurimisraha.

Politseiuurimise kohaselt läksid vanemad Kate ja Gerry McCann 3. mail 2007 Praia da Luzis restorani kell 20.30. Kell 21.05 käis Gerry McCann lapsi kontrollimas ja siis magasid nad rahulikult oma voodites.

Vanemad tulid söömast tagasi kell 22.00, kuid Madeleine’i ei olnud ja nad helistasid politseisse. 

Madeleine McCanni pilt reklaamtahvlil Praia da Luzis
Madeleine McCanni pilt reklaamtahvlil Praia da Luzis Foto: HUGO CORREIA/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles