Venemaal ei tohi enam lapsi numbritega nimetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Valeri Sharifulin/TASS/Scanpix

Vene föderatsiooninõukogu kiitis täna heaks seaduse, mis keelab vanematel panna lapsele nimeks numbreid, märke, roppusi ja tiitleid.

Seaduse kohaselt ei lubata kasutada numbreid, tähe-numbri ühendeid, järgarve, sümboleid ja mittetähelisi märke (välja arvatud sidekriipsu) või ükskõik millist roppude sõnade ühendust, auastet või tiitlit.

Kui vanematel on eri perekonnanimed, võib lapse perekonnanimeks märkida isa, ema või mõlemast koosneva topeltperekonnanime. Nimede järjekord ei ole tähtis, need ühendatakse sidekriipsuga. Õdedel-vendadel peab nimede järjekord olema sama. Piiratakse ka lühendnimesid.

Saatekirjas tuuakse näiteks poiss, kes oli aastaid dokumentideta, sest vanemad tahavad talle panna nimeks БОЧ рВФ 260602 (lahtiseletatult Voronihhinite-Frolovide soost bioloogiline inimobjekt, sündinud 26. juunil 2002), aga perekonnaseisuametnikud seda ei luba ja kohus asus ametnike poolele.

Lisaks tuuakse asja illustreerimiseks välja veel 1998. aastast alates Moskvas pandud pentsikuid nimesid. Poistel: Nikolai-Nikita-Nil, Hristamrirados, Delfin, Jaroslav-Ljutobor, Luka-Štšastje Sammerset Oušen. Tüdrukutele on pandud nimeks Aprel, Polina-Polina, Printsessa Daniella, Zarja-Zarnitsa, Aljoša-Karpina, Okeana ja Sofia-Solnõško.

Eelnõu esitas senaator Valentina Petrenko, kes püüdis leida tasakaalu lapse ja vanemate õiguste vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles