Prantsuse luureraport: Assad kasutas Süüria keemiarünnakus sariini (1)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sariiniga kokkupuutunutel avaldusid gaasimürgistuse sümptomid, nagu punased silmad, vahutav suu, ahenenud pupillid, sinine näonahk ja huuled, hingeldamine ja lämbumine.
Sariiniga kokkupuutunutel avaldusid gaasimürgistuse sümptomid, nagu punased silmad, vahutav suu, ahenenud pupillid, sinine näonahk ja huuled, hingeldamine ja lämbumine. Foto: AMMAR ABDULLAH/REUTERS/Scanpix

Prantsuse luureraport asetab süü kuu algul Süürias Khan Sheikhuni linnas toimunud keemiarünnakus Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimile, ütles eile Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault. 4. aprillil Idlibi provintsis toimunud ohvriterohkes rünnakus hukkus vähemalt 87 tsiviilelanikku.

«Pole mitte mingit kahtlust, et kasutati sariini. Lisaks pole mitte mingit kahtlust, et vastutus lasub Süüria režiimil, arvestades viisi, kuidas sariin oli toodetud,» lausus Ayrault eile ajakirjanikele Pariisis pärast luureraportist ülevaate andmist.

Assad ise on pärast rünnakut antud kahes intervjuus öelnud, et tema valitsus pole kunagi keemiarelva kasutanud ning sündmuspaigalt leitud tõendid närvimürgist on laim ja vale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles