Ametnikud: USA tahab tuua Põhja-Korea taas dialoogi teele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

USA püüab tuua Põhja-Korea taas «dialoogi teele» ning kasutab diplomaatilisi meetmeid ja täiendavaid sanktsioone surve avaldamiseks Pyongyangile, teatasid Ühendriikide kõrged ametnikud kolmapäeval.

President Donald Trump kavatseb avaldada Põhja-Koreale survet tuuma-, ballistiliste rakettide ja relvastuse levitamise programmide lammutamiseks, tugevdades majandussanktsioone ja rakendades diplomaatilisi meetmeid koos meie liitlaste ja regionaalpartneritega, ütlesid USA kaitseminister Jim Mattis, välisminister Rex Tillerson ja riikliku luureteenistuse juht Dan Coats ühisavalduses.

Nad rõhutasid, et USA kaasab rahvusvahelise kogukonna vastutustundlikke liikmeid surve suurendamiseks KRDV-le (Põhja-Koreale) surve avaldamiseks, et veenda režiimi deeskaleerima ja naasma dialoogi teele.

Mattis, Tillerson ja Coats korraldasid kolmapäeval senati liikmetele erakorralise briifingu Põhja-Korea teemadel ning kavatsevad esineda ka esindajatekoja liikmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles