Video: Damaskuse lennujaama lähistel kärgatas võimas plahvatus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuli lennujaamas
Tuli lennujaamas Foto: STRINGER/AFP/Scanpix

Süüria pealinna Damaskuse rahvusvahelise lennujaama lähistel kärgatas täna varahommikul võimas plahvatus, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus üksikasju täpsustamata.

«Plahvatus oli võimas ning seda oli kuulda Damaskuses,» ütles Londonis paikneva keskuse juht Rami Abdel Rahman. Sõjast laastatud Süürias eri allikatest teavet koguv vaatluskeskus lisas, et nende teada ei leidnud plahvatus aset lennujaamahoone sees.

«On ebaselge, mis plahvatuse põhjustas, ent sündmuskohal lõõmavad leegid,» ütles Abdel Rahman AFP-le.

Meediakanalites levivate videolõikude ja teadete kohaselt võis tegu olla Iisraeli hävitajate korraldatud õhurünnakuga, vahendas sõjaliste konfliktide kohta uudiseid koondav veebikülg syria.liveuamap.com.

Damaskuse rahvusvaheline lennujaam asub linnast umbes 25 kilomeetri kaugusel kagus.

Süürias 2011. aastal puhkenud valitsusvastaste meeleavalduste järel vallandunud relvakonfliktis on saanud surma enam kui 320 000 inimest.

Ehkki Damaskus on jäänud vägivaldsetest lahingutest enamasti suurel määral puutumata, on viimastel kuudel peetud pealinna äärealadel tuliseid lahinguid mässuliste rühmituste ja valitsusvägede vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles