Video: Türgis peeti taas kinni 25 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haarangute käigus Türgis kinni peetud naised.
Haarangute käigus Türgis kinni peetud naised. Foto: Berktug Oncu/AP/Scanpix

Türgis peeti täna haarangute käigus taas kinni 25 inimest, lisaks kõrvaldati ajutiselt ametist üle 200 politseiniku, keda võimud kahtlustavad sidemetes USAs elava islamivaimuliku Fethullah Güleniga.

Eile peeti üleriigilise operatsiooni käigus kinni üle tuhande inimese ja peatati töösuhe rohkem kui 9000 politseinikuga, keda kahtlustatakse samuti seotuses väidetavalt mulluse riigipöördekatse taga olnud islamivaimulikuga.

Riigi kaguosas asuva Gaziantepi provintsikuberneri büroo avalduses teatati rohkem kui 70 haarangust 106 Güleni käsilase ehk salaimaami tabamiseks. Nad peeti kinni kahtlustatuna relvastatud terroriorganisatsiooni liikmesuses ja sellesse liikmete värbamises.

Avalduse kohaselt ei ole 51 kahtlusalust suudetud veel kätte saada, viis inimest viibib välismaal.

Riiklik uudisteagentuur Anadolu teatas, et seitsmes provintsis kõrvaldati ajutiselt ametist 236 politseinikku. Ka neid süüdistatakse sidemetes Güleni võrgustikuga, mida Türgi võimud määratlevad kui riiklikku julgeolekut ohustavat terroriorganisatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles