Taliban teatas kevadpealetungi algusest Afganistanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani liikmed.
Talibani liikmed. Foto: Reuters / Scanpix

Afganistani Taliban teatas reedel kevadpealetungi algusest, kuulutades peamiseks sihtmärgiks riigis tegutsevad võõrväed.

«Peaeesmärk... on võõrväed, nende sõjaline taristu ja luure, ning nende kohalike palgasõdurite kõrvaldamine,» teatas islamiliikumine avalduses.

Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid viitas meilitsi saadetud avalduses USA Afganistani taasülesehitamise peainspektori veebruarikuisele raportile, mille kohaselt on keskvalitsuse kontrolli all vaid 52 protsenti riigi territooriumist.

Mujahid nimetas pealetungi läinud aastal Ühendriikide droonirünnakus hukkunud Talibani juhi järgi «Operatsioon Mansouriks» ning selgitas, et see viiakse läbi poliitilisel ja sõjalisel tasandil. Poliitiline tasand hõlmab tema sõnul institutsioonide rajamist Talibani kontrolli all olevatel aladel.

Afganistanis teenib toetus- ja väljaõppemissiooni Resolute Support raames umbes 13 000 NATO sõdurit, kellest ligi 10 000 on ameeriklased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles