Trump hoiatas hiiglasliku konflikti eest Põhja-Koreaga (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

USA president Donald Trump andis eile mõista, et sõjalise konflikti puhkemist Põhja-Koreaga ei tasu välistada, vahendab CNN.

«On võimalus, et meil tekib Põhja-Koreaga suur-suur konflikt,» sõnas Trump eile Reutersile. Ta lisas, et eelistaks rahumeelset lahendust Korea poolsaare tuumavabaks muutmisele.

«Meile meeldiks lahendada asju diplomaatiliselt, kuid see on väga keeruline,» lisas USA president.

Trumpil jagus häid sõnu ka Hiina president Xi Jinpingi aadressil, keda oli varem süüdistanud Põhja-Korea suhtes tegevusetuse üles näitamises.

«Kindlasti ei soovi ta näha hävingut ja surma. Ma tean, et ta soovib, et saaks midagi teha, kuid on võimalik, et ta ei suuda,» arvas Trump.

Ühendriikide välisminister Rex Tillerson teatas eile, et kehtestavad Hiinaga Põhja-Koreale järgmise tuumakatsetuse korral sanktsioonid.

Trump andis oma kommentaarid päev pärast seda, kui oli korraldanud kõikidele senati liikmetele erakorralise briifingu Põhja-Korea teemal.

Mõned senaatorid avaldasid arvamust, et kohtumine kinnitas neile administratsiooni valmisolekut teemaga tegeleda, kuid lisasid, et julgeolekukohtumine ei pakkunud neile eriti uut informatsiooni.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles