ISIS vabandas Iisraeli vägede ründamise eest (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid relvastusel istudes palvetamas.
Iisraeli sõdurid relvastusel istudes palvetamas. Foto: RONEN ZVULUN/Reuters/Scanpix

Iisraeli endine kaitseminister väitis, et ISISega seotud võitlejad vabandasid pärast juudiriigi vägede ründamist, vahendab The Independent.

Moshe Ya’alon viitas väidetavale juhtumile, kes ISISega seotud rühmitus avas möödunud novembris Golani kõrgustikul Iisraeli vägede pihta tule.

Ala näol on tegu kivise mägismaaga Edela-Süürias, mille Iisrael on pärast 1967. aastal toimunud Kuuepäevast sõda osaliselt annekteerinud. Rahvusvaheline üldsus neid taotlusi ei tunnista.

Golani kõrgendiku kaart. / wikipedia.org
Golani kõrgendiku kaart. / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

«Hiljuti leidis aset juhtum, kus Daesh avas tule ja vabandas,» sõnas Ya’alon Iisraeli põhjaosas asuvas Afula linnas riigi Süüria-suunalisest poliitikast rääkides.

Pärast lühikest tulevahetust ründas Iisraeli armee Süüria äärmusrühmitust Khalid ibn al-Walidi pommide ja tankitulega, tappes neli džihadisti.

2016. aastal Islamiriigile toetust avaldanud Khalid ibn al-Walidi käes oli mitu küla Süüria-Iisraeli piiri ääres.

Ya’aloni kõneisik keeldus kommenteerimast, kuidas täpselt äärmusrühmitus vabandust palus. Samuti ei andnud kommentaare Iisraeli kaitsejõud.

Islamiriigi territooriumi külastanud ajakirjanike sõnul on Iisrael ainuke riik, mida äärmusrühmitus kardab, kuna nad usuvad, et juudiriigi armee on nende jaoks liiga tugev.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles