Tillerson: USA on valmis Põhja-Koreaga otsekõnelusi pidama (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rex Tillerson.
Rex Tillerson. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

USA välisministri Rex Tillersoni sõnul on Trumpi valitsus valmis Põhja-Koreaga tuumaprogrammi peatamiseks otsekõnelusi pidama, vahendab The Washington Post.

«See oleks loomulikult viis, kuidas me seda lahendada sooviksime,» sõnas Tillerson intervjuus NPRile. «Kuid Põhja-Korea peab otsustama, kas nad tahavad meiega ikka õigel teemal kõneleda, mitte ei peata tegevust paariks kuuks või aastaks, et siis uuesti jätkata. Praegu on asjad 20 aastat niimoodi käinud.»

Tillerson on väidetavalt alustanud diplomaatilise lähenemise kavandamist, mis keskendub rahvusvahelisele survele ja Põhja-Koreale mineva Hiina majandusabi vähendamisele.

Tegu on radikaalse eemaldumisega Trumpi valitsuse varasemat lubadusest lõpetada Põhja-Korea suhtes «strateegilise kannatlikuse» ajastu.

Olukord Põhja-Korea ja USA vahel on olnud pinev. Pyongyang on ähvardanud korduvalt provokatsiooni korral tuumarelva käiku lasta, USA on saatnud Korea poolsaarele oma lennukikandja ja pidanud ühisõppusi Lõuna-Korea ja Jaapaniga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles