Putin kohtub järgmisel nädalal Merkeli ja Erdoğaniga (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Venemaa president Vladimir Putin mullu sügisel Berliinis Normandia formaadi kohtumise eel.
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Venemaa president Vladimir Putin mullu sügisel Berliinis Normandia formaadi kohtumise eel. Foto: Stephane Lelarge/SIPA/Scanpix

Vene president Vladimir Putin peab 2. mail Sotšis läbirääkimisi Saksa kantsleri Angela Merkeliga, päev hiljem võtab ta seal vastu Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğani, edastas Kremli pressiteenistus reedel.

Putin ja Merkel arutavad kahe riigi suhete seisu ja väljavaateid, seal hulgas energeetika-, majandus-, ja kutuurikoostööd.

Puudutatakse selliseid olulisi rahvusvahelisi küsimusi nagu terroritõrje, olukord Lähis-Idas ja Ukraina konflikti lahendamist käsitlevate Minski lepete elluviimist.

Mõtteid vahetatakse ka juulis Hamburgis korraldatava G-20 tippkohtumise üle.

3. mail tuleb Putini kutsel Venemaale töövisiidile Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.

Läbirääkimistel Sotšis vahetatakse mõtteid Vene-Türgi suhetekompleksi üle, lähtudes 10. märtsil Moskvas korraldatud koostöönõukogu istungi otsustest.

Kõne alla tulevad ka tähtsaimad rahvusvahelised ja piirkondlikud küsimused, eelkõige terroritõrje ja Süüria kriisi lahendamine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles