Galerii: venelased protestivad Putini jätkamise vastu (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa linnades avaldati täna meelt president Vladimir Putini uuesti kandideerimise vastu.

Moskvas protestisid Putini võimaliku neljanda ametiaja vastu mitusada inimest.

Presidendi residentsi lähedale kogunenud inimesed soovisid, et Putin ei kandideeriks 2018. aastal peetavatel presidendivalimistel.

Meeleavaldusi korraldati ka teistes linnades. Uudisteagentuuri AP andmetel võeti täna Peterburis samalaadsel üritusel kinni üle 10 inimese.

Protestid korraldas tuntud Kremli kriitiku, endise naftamiljardäri Mihhail Hodorkovski liikumine Avatud Venemaa. Meeleavalduste hüüdlause oli «Meil on tast kõrini.»

Politsei korraldas üleeile läbiotsimise ühenduse Moskva kontoris, kust konfiskeeriti 100 000 tühja blanketi, mille abil opositsioon oli lootnud julgustada inimesi esitama nõudmisi Putini loobumiseks.

Eile lasti telekanal REN eetrisse dokumentaalfilmi Avatud Venemaa aktivistide kohta, milles osasid neist süüdistati kuritegelikus taustas, uimastisõltuvuses ja lähedastes sidemetes Ameerika valitsusega.

Korduvalt näidati kaadreid Hodorkovskist, Ameerika vabariiklasest senaatorist John McCainist ja filantroop George Sorosest. Film vihjas korduvalt, et opositsiooni ajendab vaid raha ning viimane tuleb just äsja kirjeldatud välismaiste varisponsorite taskutest.

Aktivistid teatasid, et film on vaid odav võte nende nime määrimiseks. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles