Türgi blokeeris riigis ligipääsu Wikipediale (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Access to Wikipedia on all language editions is blocked today in Turkey and use of a VPN is necessary for access. Istanbul, Turkey on April 29, 2017.
Access to Wikipedia on all language editions is blocked today in Turkey and use of a VPN is necessary for access. Istanbul, Turkey on April 29, 2017. Foto: Arnaud Andrieu/SIPA

Türgi blokeeris laupäeval riigis ligipääsu Wikipediale kõigis keeltes, põhjendades seda riigi turvalisuse ja ühiskonna heaoluga.

Ühtlasi keelas Türgi ära populaarsed tutvumissaated, selgus ametlikus väljaandes avaldatud määrusest.

«Raadios ja televisioonis ei saa lubada selliseid programme, kus inimesi tutvustatakse sõbra leidmiseks,» öeldi määruses.

Valitsus oli juba varem teada andnud, et pooldab sellist keeldu.

Ametnike sõnul on määrus seotud eriolukorraga, mis kehtestati pärast eelmisel aastal ebaõnnestunud riigipöördekatset.

Türgi vallandas laupäeval veel ligi 4000 ametnikku osana karmidest sammudest, mis järgnesid eelmise aasta ebaõnnestunud riigipöördekatsele.

Vallandamismäärus avaldati ametlikus väljaandes.

3974 ametniku seas oli rohkem kui tuhat justiitsministeeriumi töötajat, samuti rohkem kui tuhat relvajõudude palgal olnud inimest, öeldi määruses, millele oli lisatud kõigi vallandatud ametnike nimekiri.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles