Türgi jätkab puhastustelainega (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AP/Scanpix

Türgi valitsus laskis seoses mullu suvise riigipöördekatsega töölt lahti veel peaaegu 4000 avaliku sektori ametnikku. 

Nende hulgas on rohkem kui tuhat justiitsministeeriumi töötajat, sama palju sõjaväelasi ja rohkem kui sada armeepilooti. Eraldi määruse raames keelati ka televisioonis peetavad kohtamissaated.

Eile hommikul tõkestas riik ligipääsu veebientsüklopeediasse Wikipedia.

Puhastuste laine on jätkuks eelmisele kolmapäevale, mil lasti töölt lahti ligi 9000 ning võeti kinni veel tuhat riigipöörde katse korraldamises kahtlustatavat islamivaimulikku Fethullah Güleni väidetavalt toetavat politseinikku. Valitsuse andmeil kahtlustati neid kõiki terroristlikesse organisatsioonidesse ja struktuuridesse kuulumises, mis kujutavad endast ohtu rahvuslikule julgeolekule.

Juba varem oli asepeaminister Numan Kurtulmus hoiatanud kohtamissaadete kohta, et need ei sobi kokku Türgi traditsioonide ja tavadega. «Meil on mõned veidrad programmid, mis hülgaksid perekonna institutsiooni, võtaksid ära selle ülluse ja pühaduse,» hoiatas ta märtsis.

Võimupartei Õigluse ja Arengu Partei kriitikud ütlevad, et nad kardavad: riik libiseb president Recep Tayyip Erdoğani all konservatiivsesse islami. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles