Venezuela president loodab alampalga tõstmisega proteste vähendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad põletavad Venezuela presidendi vastasel meeleavaldusel rehvi.
Meeleavaldajad põletavad Venezuela presidendi vastasel meeleavaldusel rehvi. Foto: Reuters

Venezuela president Nicolás Maduro tõstab alampalka ja jagab tasuta kortereid, lootes sellega seista vastu üha tugevnevale protestiliikumisele, mis nõuab tema tagasiastumist.

Maduro ütles oma pühapäevases telesaates, et miinimumpalk tõuseb alates 1. maist 60 protsenti vähemalt 200 000 bolivarini kuus. Musta turu vahetuskursi järgi on see aga vähem kui 50 USA dollarit.

Tegemist on juba kolmanda palgatõusuga sel aastal. Kolmekohaline inflatsioon aga hävitab paljude inimeste viimasedki säästud.

Aprillis on saanud meeleavaldustel puhkenud vägivallas surma ligi 30 inimest.

Venezuelas on sel kuul vägivaldseteks muutunud meeleavaldustel surma saanud vähemalt 28 inimest. Lisaks on ligi 400 inimest saanud viga ja pea 1300 vahi alla võetud.

Meeleavaldused on olnud ajendatud rahulolematusest presidendiga, keda süüdistatakse riigi majanduse põhjalaskmises. Kriis on muu hulgas toonud kaasa toidu ja ravimite defitsiidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles