Laienev protest Venemaal näitab inimeste naasmist poliitikasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Šulman.
Jekaterina Šulman. Foto: facebook.com

Kremlil pole pikemas perspektiivis võimalik midagi teha inimeste kasvava rahulolematusega selles suhtes, et kedagi ei huvita otsuste tegemisel nende huvid, ütles intervjuus Postimehele Venemaa presidendi juures tegutseva rahvamajanduse ja riigiteenistuse akadeemia politoloogiaprofessor Jekaterina Šulman.

-Kuidas on 26. märtsi meeleavaldused üle riigi mõjutanud või muutnud poliitilist olukorda Venemaal vähem kui aasta pärast toimuvate presidendivalimiste kontekstis?

Me oleme Venemaal harjunud lähtuma küsimusest, mida teeb nüüd võim, kuidas reageerib võim. Palju olulisem on vaadata laiemalt, mis toimub ühiskonnas. Isegi poliitilises mõttes mittevabas ühiskonnas nagu Venemaal kohandub võim ühiskondlike muutuste järgi. Võim võib üritada tähelepanu mujale suunata või suruda sotsiaalsed protsessid repressioonidega maha, kuid pikema aja jooksul pole see võimalik. Võim peab nagunii nende muutustega kohanduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles