Rahvusrinde asejuht: kui Le Pen võidab, ostavad prantslased baguette taas frankide eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florian Philippot
Florian Philippot Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Paremäärmusliku partei Rahvusrinde (Front National) asejuht Florian Philippot' on veendunud, et kui nende kandidaat Marine Le Pen presidendivalimised võidab, siis juba ühe aasta pärast ostavad prantslased baguette taas frankide eest ehk Prantsusmaa lahkub eurotsoonist.

Filippot' esines France Inter raadiosaates, kus temalt küsiti, millist raha hakatakse Prantsusmaal kasutama kui presidendiks on Le Pen, edastab The Local.

Florian Philippot
Florian Philippot Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

«Üks aasta pärast Le Peni presidendiks saamist kasutatakse franke, uusi franke. Mitte enam neid franke, mis varem olid, vaid meie uut oma raha,» teatas Rahvusrinde asejuht.

Le Pen võitleb selle eest, et Prantsusmaa saaks eurotsoonist välja astuda. Ta teatas eile, et kui ta 7. mail toimuvad presidendivalimised võidab, siis kavatseb ta Prantsusmaal uue raha kasutusele võtta.  

Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: JACQUES BRINON/AP/Scanpix

Le Peni teatel on ta valmis euro suhtes teatud mööndusi tegema, kuna see raha hõlbustab suurfirmade rahvusvahelist äritegemist.

Philippot' teatel alustab Le Pen Euroopa Liiduga Prantsusmaa väljaastumiskõnelusi kohe pärast presidendiks saamist ning need võivad kesta umbes kaheksa kuud.

«Kindlasti ei jäta ta kõrvale rahvast, kes saab anda oma hääle referendumil,» lisas asejuht.

Marine Le Pen on korduvalt rõhutanud, et ta tahab Prantsusmaale rahalist sõltumatust, kehtestades taas frangi ning kindlasti tomub rahvahääletus, et kas prantslased tahavad jääda Euroopa Liitu või mitte.

Le Peni sugulase, Rahvusrinde parlamendisaadiku Marion Marechal- Le Peni arvates võib Prantsusmaal Euroopa Liidust lahkumine võtta aega mitu aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles