Video: Vene telekanal hägustas Navalnõi ründaja näo (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi naine talle silmatilku manustamas.
Aleksei Navalnõi naine talle silmatilku manustamas. Foto: Evgeny Feldman/AP/Scanpix

Vene telekanal avaldas video opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi ründamisest ja hägustas selles ründaja näo, mis teeb tema tuvastamise pea võimatuks, vahendab RFE/RL. 

Videos, mis esmalt avaldati REN-TVs on näha, kuidas teadmata ründaja Navalnõile briljantrohelist näkku viskab. Laiema vaatajaskonna ette jõudis see aga siis, kui opositsiooniliider selle Twitterisse postitas.

Navalnõi vihjas säutsus, et video lekitasid meediasse Kremli-meelsed isikud. Lisaks süüdistas ta Vene julgeolekuteenistust teos osalemises. «Nad on häbitud,» kirjutas ta.

«Kui kena. Mis te arvate? Kas nad (Vene julgeolekuteenistus) lähevad homme REN-TVsse video järele, et välja uurida, kuidas see filmiti ja miks ründaja nägu on hägustatud? Muidugi mitte,» kirjutas Navalnõi teises video kohta tehtud postituses.

Navalnõi pöördus haiglasse pärast Moskva kesklinnas korraldatud värvirünnakut, mis kahjustas tema silmatera ja sarvkesta. Hiljem selgus, et talle näkku visatud roheline vedelik oli briljantroheline, millele oli lisatud seni teadmata ainet, mis põhjustas keemilise põletuse.

Sarnase rünnaku ohvriks langes Navalnõi ka märtsis.

Navalnõi on teatanud, et kavatseb 2018. aastal presidendiks kandideerida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles