Hiina nõuab Lõuna-Korea raketikilbi viivitamatut eemaldamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
THAAD- süsteem Lõuna-Koreas
THAAD- süsteem Lõuna-Koreas Foto: Kim Jun-beom/AP/Scanpix

Hiina nõuab, et Lõuna-Koreasse paigaldatud USA raketikaitsesüsteem koheselt peatataks, vahendab AFP.

Mõni tund peale Washingtoni teadet, et nende raketitõrjesüsteem THAAD on Lõuna-Koreas tegutsemisvalmis, nõudis Hiina, et see koheselt peatataks.

«Hiina seisukoht on selge ja kindel. Oleme vastu THAAD-süsteemi paigutamisele Lõuna-Koreasse ja kutsume asjaosalisi seda viivitamatult peatama,» ütles Hiina välisministeeriumi esindaja Geng Shuang.

Hiina kardab, et raketikilp pingestab veelgi olukorda piirkonnas ja nõrgestab nende endi sõjalist võimekust. «Võtame kasutusele meetmed, et omi huve kaitsta,» lisas Shuang. Peking on juba Lõuna-Koreale kehtestanud erinevad majanduslikud piirangud, näiteks ei lubata enam riiki turismigruppe.

Lisaks suleti Hiinas Lõuna-Korea jaekaubandusketi Lotte 99 poest 85. Lotte omas enne golfiväljakut, kuhu raketikilp paigaldati.

USA julgeolekutöötajate sõnul plaanitakse THAAD-süsteemi hiljem sel aastal täiustada

THAAD (lõppfaasi suure kõrguse maa-alakaitse - Terminal High Altitude Area Defense) on mobiilne süsteem hävitamaks ballistilisi lühi- ja keskmaarakette nende lennu lõppfaasis, sekundeid enne sihtmärgi tabamist.

Raketil puudub lõhkeaine, kasutatakse kokkupõrke kineetilist energiat. USA julgeolekutöötajate sõnul plaanitakse THAAD-süsteemi Lõuna-Koreas hiljem sel aastal täiustada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles