USA minister: Süüria rünnak oli asemik meelelahutusele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja tema Hiina ametivend Xi Jinping.
USA president Donald Trump ja tema Hiina ametivend Xi Jinping. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi valitsusliige sõnas, et sõjaline rünnak Süürias korraldati toona õhtusöögile meelelahutuslikuks vahepalaks, vahendab CNN. 

Meenutades läinud kuul aset leidnud raketirünnakut Süürias, mis kattus Hiina presidenti Xi Jinpingi visiidiga Ühendriikidesse, ütles kaubandusminister Wilbur Ross, et tegu oli asemikuga õhtusöögijärgsele meelelahutusele.

USA kaubandusminister Wilbur Ross.  Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/Scanpix
USA kaubandusminister Wilbur Ross.  Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/Scanpix Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

«Asi on selles, et meelelahutuslik osa õhtusöögist ei läinud presidendile midagi maksma,» ütles Ross Californias peetud konverentsil.

Kuuendal aprillil aset leidnud rünnaku käigus tabas 57 USA raketti Süüria Shayrati õhujõudude baasi. Washingtoni teatel asusid seal lennukid, mis viisid läbi keemiarünnaku Khan Sheikhounis, milles hukkus kümneid inimesi.

Trump on õhtut meenutanud kui suurejoonelist sündmust, mida saatis hea toit. «Istusin lauas. Olime just õhtusöögi lõpetanud. Sõime magustoitu,» ütles Trump uudistekanalile Fox. «See oli üks väga kaunis tükk šokolaadikooki, president Xi nautis seda.»

Valge maja Rossi teadet ei kommenteerinud.

Satelliidipilt Shayrati õhuväebaasist. Foto: ImageSat International N.V. /Scanpix
Satelliidipilt Shayrati õhuväebaasist. Foto: ImageSat International N.V. /Scanpix Foto: ImageSat International N.V. © 2/ImageSat International N.V. © 2
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles