Erdogan ähvardas ELiga hüvasti jätta (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan tänasel parteikongressil.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan tänasel parteikongressil. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan hoiatas, et Ankara peatab liitumisläbirääkimised Euroopa Liiduga, kui kõnelustel ei avata uusi peatükke.

«Pole teist võimalust kui avada peatükid, mida te ei ole seni avanud. Kui te need avate, siis on hästi. Kui ei, siis hüvasti,» ütles president. «Türgi ei ole ELi uksehoidja.»

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan astus varem täna pärast ligi kolmeaastast vaheaega taas valitseva Õigluse ja Arengu Partei (AKP) liikmeks. Tegemist on esimese suure muutusega pärast referendumit presidendi võimu laiendamiseks.

Erdoğan allkirjastas AKPga taasühinemise dokumendi erakonna peakorteris. Pärast allkirjastamist puhkes erakondlaste seas vali aplaus ja lauldi Türgi hümni. Presidenti saatis tseremoonial tema abikaasa Emine, riigipea istus AKP esimehe peaminister Binali Yıldırımi kõrval.  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles