KOHALIK VAADE: Leedu peab alkoholi vastu džihaadi (12)

Vaidas Saldžiūnas
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui seaduseelnõu läbi läheb, peab ainuüksi pealinnas Vilniuses 50 välikohvikut uksed sulgema. Pildil Inglise jalgpallifännid 2015. aastal Vilniuse kesklinnas. Foto: Julius Kalinskas/15min.lt/Scanpix
Kui seaduseelnõu läbi läheb, peab ainuüksi pealinnas Vilniuses 50 välikohvikut uksed sulgema. Pildil Inglise jalgpallifännid 2015. aastal Vilniuse kesklinnas. Foto: Julius Kalinskas/15min.lt/Scanpix Foto: Julius Kalinskas/15min.lt/Scanpix

Kui saad 19-aastaseks, võidakse sind sõjaväkke kutsuda ning riik annab sulle kätte relva. Kuid õlut ei tohi müüa alla 20-aastastele ja isegi sellest vanusest ei piisa, et osta teatris klaas veini või kontserdil õlut. Tegu pole mingi islamimaa, vaid Euroopa Liidu liikmega.

Palaval suvepäeval tahavad ehk paljud noored turistid janu klaasikese külma õllega kustutada ning Vilniuses on selleks kümneid sobivaid välikohvikuid. Tänavad on aga veidralt inimtühjad, sama lagedad on mereäärsed asutused ja spaakuurordid.

Kui uus, paljude muudatustega alkoholimüügiseadus parlamendis läbi läheb ja presidendi allkirja saab, muutub ülalkirjeldatu reaalsuseks. Leedu Talurahva ja Roheliste Liidu (LVŽS) ettepanekud annaks ühtviisi hoobi nii edasimüüjatele kui ka tarbijatele.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles