Video: Le Pen varastas terveid lõike teise kandidaadi kõnest (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: CLAUDE PARIS/AP/Scanpix

Eile pidasid mõlemad teise vooru jõudnud Prantsusmaa presidendikandidaadid kampaaniaüritusi ning pidasid seal ka kõnesid. Paremäärmusliku Rahvusrinde juhi Marine Le Peni sõnavõtt paiskas ta aga skandaali keskmesse.

Le Peni kõne sarnanes kohati vägagi konservatiivide kandidaadi François Filloni ülesastumisega möödunud kuu keskel. Filloni praakisid valijad valimiste avavoorus välja.

Prantsuse ajaleht Le Monde avaldas kaks kõnet kõrvuti ning sealt näeb, et Le Pen on laenanud Fillonilt mõtteid piiride, Prantsusmaa kui vabaduse kantsi ja turistide lemmikriigi kohta ja rääkinud samu sõnu kasutades ohtudest, mida kujutavad Prantsusmaale välismaised totalitaarsed ideoloogiad. Kokku läks Le Penil käiku vähemalt neli lõiku Filloni kõnest.

Le Peni kampaaniajuht selgitas Le Monde'ile, et tegemist oli tahtliku kummardusega Filloni valijate suhtes. Fillon ise soovitas oma hääletajatel teises voorus anda hääl tsentrist Emmanuel Macroni poolt. Küll ei suutnud kampaaniajuht öelda, kes kõne kirjutas.

Vaata videost kahe kõne võrdlust!

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles