Põhja-Korea: USA pommitajad on viinud poolsaare tuumasõja lävele (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
B-1B Lancer pommitajad.
B-1B Lancer pommitajad. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea süüdistas täna Ameerika Ühendriike Korea poolsaare tõukamises tuumasõja lävele, vahendab Reuters.

Korea poolsaarele paigutati kaks Ühendriikide õhuväe ülehelikiirusel lendavat B-1B Lancer pommitajat, mis teostasid õppustel koos Lõuna-Korea ja Jaapaniga treeninglende.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi kõneisiku Moon Sang-gyuni sõnul oli ühisõppus mõeldud Põhja-Korea provokatsioonide heidutamiseks.

Pyongyangi väitis aga, et õppustel harjutati Põhja-Korea strateegiliste objektide tuumarelvaga pommitamist ja et president Donald Trump ja teised sõjaõhutajad kerjavad Pyongyangilt ennetavat tuumalööki.

«Häbitu sõjaline provokatsioon on viinud olukorra Korea poolsaarel tuumasõja lävele,» teatas Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA täna.

Pinged Korea poolsaarel on üha kasvanud, kuna arvatakse, et Põhja-Korea valmistub oma kuuendaks tuumakatsetuseks hoolimata USA ja Pyongyangi ainsa suure liitlase Hiina survele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles