Brasiilia vanglatöötajad okupeerisid justiitsministeeriumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglatöötajate ametiühingu liige protesti käigus telefoniga rääkimas.
Vanglatöötajate ametiühingu liige protesti käigus telefoniga rääkimas. Foto: Eraldo Peres/AP/Scanpix

Sajad vanglasüsteemi töötajad okupeerisid teisipäeval pealinnas Brasilias dramaatilise protesti käigus valitsuse pensionireformide vastu Brasiilia justiitsministeeriumi.

Vanglatöötajad alustasid justiitsministeeriumis positsioonide hõivamist pärastlõunal ning neil õnnestus see hiljem üle võtta, teatasid kohalik meedia ja sotsiaalmeedia.

«Okupeerisime äsja justiitsministeeriumi ja me kavatseme olla siin seni, kuni seadusandjad arvavad meid oma seadusest välja,» ütles vanglaametnike ametiühingu São Paulo haru juht Fabio Cesar Ferreira Facebookis avaldatud videos.

«Me vaevleme vanglates ja neist väljaspool kohutava argiruutini käes alandavas, ebatervislikus ja ebaturvalises töökeskkonnas. Kuidas on võimalik meile kohaldada samu reegleid, mida kõigile Brasiilia töölistele?» küsis ta.

Meeleavaldajad valgusid justiitsministeeriumi peasaali, oodates tunde asjatult võimalust parlamendisaadikutega rääkida.

President Michel Temer on öelnud, et Brasiilia majandust ootab karmi eelarvedistsipliini ja kokkuhoiuta kollaps.

Tema kõige vastuolulisem samm on olnud pensionikulude kärpimine pensioniea tõstmise teel meeste puhul 65-le ja naiste puhul 62-le eluaastale praeguste vastavalt 60 ja 55 asemel.

Brasiilia ülerahvastatud vanglasüsteem rohkem kui 600 000 kinnipeetavaga töötab 167-protsendise mahutavuse juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles